Szóbeli érettségi vizsgák - 2020/2021-es tanév

2020. ÁPRILIS 23. Hírek Iskolai hírek

A szóbeli vizsgák időpontja: 12.E 2020. június 16.


Szóbeli érettségi lebonyolítására, azon tanulók részére kerül sor, akik az írásbeli érettségin a 12%-ot elérték, de a 25%-ot nem tudták teljesíteni. Ez minden tantárgy esetében érvényes. Azon tanulók akik, az írásbeli vizsga alól felmentésben részesültek, szintén szóban vizsgázhatnak.

Iskolánk minden tőle telhetőt megtesz a megfelelő higiéniai körülmények betartása érdekében. A vizsgák lebonyolítása során fokozott figyelmet fordítunk a biztonságra és az érintett vizsgázók egészségének védelmére. Ezért a diákok létszáma egy helyiségben legfeljebb 9 fő lesz, akik között biztosítjuk a legalább másfél méteres távolságot. A lebonyolítás során a tanulók csoportosulása nem engedélyezett. A bejáratnál és a termekben kézfertőtlenítõ lesz elhelyezve a vizsga ideje alatt, a nap végén pedig az iskola minden helyiségének fertőtlenítése megtörténik.

 

Kérjük, hogy az előírásokat saját és mindannyiunk egészségének megvédése érdekében tartsák be!

 

Néhány aktuális információval szeretnénk segíteni a mind nyugodtabb, zökkenőmenetesebb lebonyolítást:

1. Mire készüljenek az érettségi előtt?

  • Gondolják át, hogy mennyi idõ alatt, hogy jutnak el az iskolába úgy, hogy a megadott vizsgaidőpont előtt fél órával érkezzenek. - Érdemes otthon megtapasztalni a maszk és gumikesztyû viselést.
  • Reggelizzenek otthon, lehetõség szerint minél kevesebb étel – és ital fogyasztása történjen a vizsga ideje alatt. Ez természetesen nem tilos, de amennyiben használ maszkot, azt minél ritkábban kelljen levenni.
  • A szükséges eszközöket hozzák magukkal (személyi igazolvány, kék toll, az egyes tárgyaknál használatos eszközök a tantárgyhoz kapcsolódóan, kérdés esetén egyeztessenek az osztályfõnökkel, szaktanárral)

2. Érkezés, a helyek elfoglalás a termekben

  • Fél órával a vizsgaidõpont elõtt kell megérkezni. A csoportosulás, testi érintkezés TILOS, a vizsga megkezdése elõtt is tartsák meg egymástól a legalább 1,5 méteres távolságot.
  • Megérkezéskor minden érettségizõ maszkot és gumikesztyût kap, melynek viselését ajánljuk a vizsga alatt.
  • A mobiltelefonokat kikapcsolt állapotban, a tanteremben erre kijelölt helyen kell elhelyezni, melyet a vizsga végén az érettségizõ tanulók visszakapnak.
  • Az iskola épületében nem lehet szabadon mozogni, a kijelölt útvonalon kell eljutni a vizsgára kijelölt termekbe.

Ehhez a portán irányítást biztosítunk.

 

A vizsga ideje alatt bárminemû problémát a vizsgát felügyelõ tanárnak kell jelezni. Felhívjuk figyelmüket a vizsga szabályainak betartására, a vizsga tisztaságának szem előtt tartására.

 

Jó felkészülést, sikeres vizsgát kívánok!

 

Tratnyek Magdolna
igazgató